søndag 2. november 2014

Ytrefilet Svin m/peppersaus
Hasselbakkpotet
Skjær potet nesten igjennom, smør inn med smør, dryss over salt. Stekes i Ildfast form, 200 grader ca 30 minutter. Hell over smøret som smelter underveis

Ytrefilet av svin
Stekes 2 minutter på en side, snu stek 1 minutt. Ta av plate og la hvile litt.

Asparges
Stekes i panne sammen med ytrefilet

Peppersaus 
15 stk svarte pepperkorn
5 ss cognac
2 dl fløte
salt
2 ss smør
Knus pepperkornene grovt i en morter Ha pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til det begynner å dufte. Ha i cognacen. Nå det begynner å dampe, sett fyr på den med en lang fyrstikk. La det brenne ut. Ha i smør og fløte og la det koke inn til det blir tykt. Smak til med salt. Sausen kan gjøres klar i forveien. Rett før servering koker du den opp, trekker til siden og rører inn smøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar