1/2 kg solsikkebrød
1/2 kg kornbrød
1 kg hvetemel
250 gr solsikker
3 dl kruskakli el havrekli
1 ts salt
2 ss sirup eller honning
1 1/2 pk tørrgjær
Ha alt det tørre i en bolle, rør inn ca 1 1/2 l vann + 2 ss sirup/honning.
Skal være så fuktig at man kan røre sammen med ei sleiv uten å elte med hendene.
Ta en neve mel og stø over....
Hev 1 time. Hvelv ut på benk (eller bare apa opp i 3 former). Ikke elt. Bare vend lett
sammen og del opp deigen og fyll i 3 store brødformer. Heves i formene til de går litt
over kanten. ca 15 min
Stekes 1 time ved 200 grader.
Jeg dobler alltid oppskriften og steker på 2 plater, med varmluft. Deler i 2 og fryser ned.
Like ferske når man tar de opp......
Kan jo variere med litt ekstra linfrø, revet gulrot, grovere mel osv.
Blir et saftig, mettende brød som alle liker :-))
© Laila Helene
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar