Mandelbunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
100 g mandler
2 dl sukker
100 g mandler
Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
2 pk doble Daim sjokolader
(hold av litt til pynt)
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl kremfløte
2 pk doble Daim sjokolader
(hold av litt til pynt)
Pisk eggehvitene og sukkeret til stiv marengs. Mal mandlene og bland i.
Ha mandeldeigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk kremfløten til krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk Daim-sjokoladen og vend inn i isblandingen (hold av litt til pynt). Hell isen i kakeformen. Jevn til overflaten og dryss over den hakkede Daim-sjokoladen som du har holdt av. Sett kaken i fryseren.
Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar