søndag 9. mars 2014

Butterdeigmuffe m/blåskjellfyll Forrett
© Laila Helene



1,5 liter blåskjell 
-----------------
1 ss smør
1/2 ts tørket timian 3 sjalottløk 

------------------
1 hvitløksbåt
2 dl hvitvin 

---------------
2 plater butterdeig 1 eggeplomme 

-------------
salt, pepper
1 beger creme fraiche 1 ss dijonsennep
1/2 ts sukker

1,5 liter blåskjell renses og vaskes
3 sjalottløk finhakkes og freses sammen med tørket timian i smør eller olje, Tilsett hvitvin og hvitløk og damp blåskjellene i væsken.
Sil av kraften når blåskjellene har åpnet seg. 


Kok inn til 1/2 dl. Rens blåskjellene, men gjem noen fine til pynt
Butterdeigplater deles i 2 og lag et lite snitt 0,5 cm inn fra kanten, litt ned i butterdeigen. Pensle med eggehvite og stek i 20 min, 200 grader. Når ferdeig skjær løs toppen som skal brukes til lokk. Plukk ut innmat.
Sausen: tilsett 1 beger creme fraiche, 1 ss dijonsennep, 1/2 ts sukker, salt og pepper i blåskjellkraften. 1/2 purre freses, bruk halvpart hvitt og halvpart grønt. Tilsett dette og de rensede blåskjellene i sausen. Gjem evt litt purre til pynt.
Fyll sausen i butterdeigsmuffene og pynt med litt av sausen, blåskjell og purre + gressløk 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar