Butterdeigmuffe m/blåskjellfyll Forrett
1,5 liter blåskjell
3 sjalottløk finhakkes og freses sammen med tørket timian i smør eller olje, Tilsett
hvitvin og hvitløk og damp blåskjellene i væsken.
Sil av kraften når blåskjellene har åpnet seg.
Kok inn til 1/2 dl. Rens blåskjellene, men gjem noen fine til pynt
Butterdeigplater deles i 2 og lag et lite snitt 0,5 cm inn fra kanten, litt ned i butterdeigen. Pensle med eggehvite og stek i 20 min, 200 grader. Når ferdeig skjær løs toppen som skal brukes til lokk. Plukk ut innmat.
Sausen: tilsett 1 beger creme fraiche, 1 ss dijonsennep, 1/2 ts sukker, salt og pepper i blåskjellkraften. 1/2 purre freses, bruk halvpart hvitt og halvpart grønt. Tilsett dette og de rensede blåskjellene i sausen. Gjem evt litt purre til pynt.
Fyll sausen i butterdeigsmuffene og pynt med litt av sausen, blåskjell og purre + gressløk
Sil av kraften når blåskjellene har åpnet seg.
Kok inn til 1/2 dl. Rens blåskjellene, men gjem noen fine til pynt
Butterdeigplater deles i 2 og lag et lite snitt 0,5 cm inn fra kanten, litt ned i butterdeigen. Pensle med eggehvite og stek i 20 min, 200 grader. Når ferdeig skjær løs toppen som skal brukes til lokk. Plukk ut innmat.
Sausen: tilsett 1 beger creme fraiche, 1 ss dijonsennep, 1/2 ts sukker, salt og pepper i blåskjellkraften. 1/2 purre freses, bruk halvpart hvitt og halvpart grønt. Tilsett dette og de rensede blåskjellene i sausen. Gjem evt litt purre til pynt.
Fyll sausen i butterdeigsmuffene og pynt med litt av sausen, blåskjell og purre + gressløk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar