Smash kake (det søte liv)
Kakebunner:
4 eggehviter
3 dl sukker
40 stk Ritz
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
Fyll:
5 dl vaniljekrem
50 g Smash!
Pynt:
3 dl kremfløte
50 g Smash!
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk
marengs. Knus kjeksen fint i en food processor (eller ha kjeksen i en
pose og kjevle over til kjeksen er knust). Vend kjekssmulene inn i
marengsen.
Ha bakepapir i bunnen på to runde former (26 cm i
diameter) og fordel deigen jevnt i formene (bruk alternativt stor
langpanne, se tips). Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca 25
min. Avkjøl til bunnene er helt kalde før de tas ut av formene.
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en liten kjele. Tilsett
sjokolade oppdelt i biter og la den smelte på svak varme sammen med
smøret. Ta kjelen av platen og tilsett sukker og eggeplommene. Rør
kraftig med en stålvisp til du får en sjokoladekrem som er jevn og
klumpfri. Avkjøl kremen til den har passe smørekonsistens og smør den så
på toppen av begge kakebunnene. Sett kakebunnene kjølig i ca 1 time til
sjokoladekremen har festnet seg.
Legg den ene kakebunnen på et
fat. Fordel over vaniljekremen og strø grovt hakket Smash! over. Legg
på den andre kakebunnen. Pisk kremfløten til krem og ha oppå kaken. Pynt
med mer hakket Smash!
Oppbevar kaken kjølig frem til servering
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar