lørdag 8. mars 2014

Marokkanske kjøttboller ála Ann-Kristin


Til kjøttbollene:
800g kjøttdeig, gjerne økologisk
1 løk finraspet (bruk gjerne en microplane)
3 hvitløksfedd finhakket
50g griljermel
1 håndfull fersk koriander, hakket
1 egg
1ts gurkemeie
1/4ts chillipulver
1/2ts kanel
1/2ts revet muskatnøtt
1/2ts ingefær
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Til tomatsausen
2 løk, skjært i skiver
5 hvitløksfedd, finhakket
1 ts gurkemeie
1 kanelstang
4 gulrøtter i skiver
5dl biffkraft eller buljong
5dl hakkede tomater på boks
en håndfull rosiner
en pose spinat
fersk koriander til pynt

Lag farsen til kjøttbollene. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og bland godt 
med hendene.
Stek opp et lite stykke og smak. Tåler du mer krydder så tilsetter du det nå. Sett til side.

Lag sausen. Bruk en stor tykkbunnet gryte. Stek løk i litt olivenolje til myk, ca. 10 minutter. 

Tilsett hvitløk og stek 2 minutter til. Strø gurkemeie over løken og stek videre. Legg opp i 
kanelstangen og gulrøttene. Tilsett kraft og tomatene. Rør inn rosinene. La sausen småkoke.

Rull kjøttboller av farsen med hendene, ca. 2cm store. Legg de forsiktig inn i sausen. Flytt de 

forsiktig til side når det beynner å bli trangt om plassen. Legg på lokk når alle kjøttbollene er 
lagt i sausen og la det småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha spinaten opp i 
sausen og rør det forsiktig inn. La det småkoke 5 minutter til. Strø grovhakket korainder over
like før servering.

Server med couscous




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar