Fiskesuppe ála Lene
2-3 poteter
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 løk
2 tomater
1 ts karri
1 ts olje
600-800 g laks og torsk
20 reker
2 fiskebuljongterninger
9 dl vann
1½ dl matfløte
1 dl hvitvin (evt eplejuice og sitron)
Salt og pepper
Dill
Skrell potetene, gulrøttene, pastinakk og løk. Kutt de tre førstnevnte i
avlange stykker mens løken kuttes i mindre stykker. Stek grønnsakene i
en stor gryte med olje i og krydre med karri, bland godt. Ha etterhvert i
tomatene og buljongterningene med vann og hvitvin. La dette småkoke i
opptil 10 minutter før du tilsetter matfløten. Imens skjæres fisken i
mellomstore stykker og rekene skrelles. Ha dette i gryten og la den stå
og småkoke over svak varme i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha i litt hakket dill innen servering.
Serveres med et godt stykke brød og aioli til.
supergod :)
SvarSlett