søndag 9. mars 2014

Fiskesuppe ála Lene


2-3 poteter
2 gulrøtter
1 pastinakk
1 løk
2 tomater
1 ts karri
1 ts olje
600-800 g laks og torsk
20 reker
2 fiskebuljongterninger
9 dl vann
1½ dl matfløte
1 dl hvitvin (evt eplejuice og sitron)
Salt og pepper
Dill

Skrell potetene, gulrøttene, pastinakk og løk. Kutt de tre førstnevnte i avlange stykker mens
løken kuttes i mindre stykker. Stek grønnsakene i en stor gryte med olje i og krydre med karri, bland godt. Ha etterhvert i tomatene og buljongterningene med vann og hvitvin. La dette småkoke  i opptil 10 minutter før du tilsetter matfløten. Imens skjæres fisken i mellomstore stykker og rekene skrelles. Ha dette i gryten og la den stå og småkoke over svak varme i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha i litt hakket dill innen servering.
Serveres med et godt stykke brød og aioli til.

1 kommentar: