mandag 5. mai 2014

Koldtbord
Konfirmasjon 3. mai












Potetsalat
Druesalat
Salat
Rømmedressing
Karbonader m/stekt løk
Roastbeef m/rødløk
Spekeskinke
Kyllingfilet i skiver
Eggerøre
Kabaret
Remulade
Hel ørret
Spiralloff
Smør

Ostekake
Verdens beste
Eplepai m/is
Kvikk Lunch gjørmebad


Karbonader

1 kg karbonadedeig
15 gr salt                  ----- Blandes
1 gr pepper
1 egg                        ----- Has i
3 dl vann
30 gr potetmel          ----- blandes vekselsvis i

150 gr. pr karbonade
Lag stor porsjon. Går masse og kjekt å fryse ned til senere middager :-)




Kabaret
Reker
Fiskepudding
Erter
Gulrøtter
Kokte egg
Asparges
Aspik
Legg lagvis og hell over aspik. La stivne

Remulade
5 egg
Lik mengde olje
1/2 glass kapers
20 sylteagurkskiver
Salt 
Sitrondråper
Kjøres med stavmikser
Før servering røres inn finklippet gressløk og 1/2 glass finhakket kapers


Eggerøre


Roastbeef stekes og skjæres i skiver eller kjøpes ferdig


Kyllingfilet stekes og skjæres i skiver


Potetsalat
5 middels store poteter i terninger
1/2 boks rømme
1 pk majones
10 store skiver sylteagurk finhakket
1 stangselleri finhakket
1 mellomstor løk finhakket
litt sylteagurkkraft
Til koldtbord pleier vi å 5 doble denne







Druesalat
6 kopper 1/4 druer hvis de er store el 1/2 små steinfrie
2 kopper purre
saft av 1/2 sitron
2 ts sukker
3 dl rømme
1 pk majones
Doble oppskriften








Spekeskinke i skiver



Ostekake
1 pk digestivekjeks
200 gr meierismør
1 pk sitrongele m 1/2 del vann
1 pk philadelpiaost (light)
1 stk lettrømme (gresk youghurt) 200 gr melis
1 ss vaniljesukker
1 stk kremfløte
1 stk jordbærgele m 1/2 del vann


Lag sitrongele med halv mengde vann, rør inn philadelpiaost, rømme. vailjesukker, melis. Vend inn pisket krem. 
Knus kjeks og smelt smør. Kna sammen. Sett ringen til springform på fat et du skal bruke. Strø kjeksblandingen i. Trykk lett så den er javn i formen. Hell osteblandingen over. La stå i kjøleskap en time. Hell så over rød gele og sett i kjøleskap til den skal spises. Skjær forsiktig rundt hele kanten av kaken og løft av ringen.......




Kvikklunch Gjørmebad - Trøffelkake
300 gr sukker
150 gr smør
røres hvitt

Rør inn - 2 store egg
Smelt 50 gr (1/2 pl) kokesjokolade m/ 2 dl melk og rør inn
Sikt inn 300 gr hvetemel + 2 1/2 ts bakepulver

Stekes 45 min nederste rille i stor springform el 50 min 180 gr v/ 24 cm form

Glasur/Krem:
Smelt 100 gr smør, 1 pl kokesjokolade, 6 ss sterk kaffe
Tilsett 400 gr melis, 1 egg og 8 dråper romessens
Smør rundt hele kaken.

Lys glasur / lim til kvikklunch rundt kanten
Melkesjokolade, eggehvite, smeltet smør, melis 
Pensle kvikklunch bitene og sett de rundt kaken. ca 10 pakker kvikklunch.
Ta ett snøre rundt kaken slik att den holder seg på plass til den stivner. 

Lag rosa marsipangriser + evt blomster og legg rundt i glasuren / gjørma...
Pynt med bånd før servering


Verdens Beste

100 g margarin eller smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
4 ss melk
MARENGS ---------->
4 eggehviter
175 g sukker
ca 75 g grovhakkede mandler el mer
FYLL----------------->
1 boks kremfløte
1 boks vaniljekrem
vaniljesukker
sukker

Langpanne, 20 x 30 cm, smurt bakepapir.
Rør smør og sukkeret hvitt. Bland eggeplommene i. Bland bakepulveret og vaniljesukkeret i melet, og tilsett melet og melken vekselvis i røren. Stryk røren jevnt utover i langpannen.
Visp eggehvitene til marengsen stive. Visp så i sukkeret, litt om gangen, til en stiv masse. Stryk massen på toppen av kakerøren, og dryss grovhakkede mandler over.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter 175 ºC.

Krem: Pisk kremfløte med sukker og
vaniljesukker, bland inn vaniljekremen. Avkjøl kaken litt i formen, og trekk den så på papiret over på rist.  Del kaken i to like store deler. Legg kremen på den ene delen, og legg den andre delen av kaken over. Kremen kan også serveres ved siden av kaken. Kvæfjordkake kan dypfryses, både med og uten fyll.

Eplepai
Om du vil ha lavkarbo eller spare kcalorier gjøres det enkelt :-)
Bruk SUKRIN istedefor sukker = 0 kcalorier
Bruk 25 % Ketose bakemix og spar ennå mer karbohydrater

smuldre:
250 gr hvetemel (bytt evt ut 1/4 m Ketose bakemix)
125 gr meierismør
tilsett:
125 gr sukker (evt SUKRIN)
2 ts bakepulver

bland inn 1 egg og 2 ss vannog elt til deig og legg kaldt 1 t:

2/3 av deigen trykkes ut i pai-/ildfast form.

Fyll med
800 gr eple (8 stk grønne)
sukker (evt SUKRIN)
kanel

Lag rutemønster av resten av deigen

Stekes ved 150 gr. ca 40 min


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar