lørdag 15. mars 2014

Hamburgerbrød

4 dl vann
3 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
2 ss olje
2 liter hvetemel
Varm opp melk og vann i en kjele til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og tilsett melken under omrøring sammen med olje, sukker og salt. Spe på med hvetemel til du får en fast, fin og glatt deig som slipper bollen. Det er ikke alltid nødvendg å bruke alt melet, spar heller igjen litt til utbakingen. 
Dra plastfilm over bollen og sett den på et lunt sted, la deigen heve i ca 40 minutter til dobbel størrelse.



Velv deigen ut på et melet bakebord og del i 12 emner. Trill og trykk ut og legg på et stekebrett på et lunt sted og la brødene heve til dobbel størrelse, ca 20 minutter. Pensle med melk og ha oå sesamfrø. Stek brødene på nederste rille i ovnen på 225 grader i 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar