Verdens beste / Kvæfjorkake
© Laila Helene
100 g margarin eller smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
4 ss melk
MARENGS ---------->
4 eggehviter
175 g sukker
ca 75 g grovhakkede mandler el mer
FYLL----------------->
1 boks kremfløte
1 boks vaniljekrem
vaniljesukker
sukker
Langpanne, 20 x 30 cm, smurt bakepapir.
Rør smør og sukkeret hvitt. Bland eggeplommene i. Bland bakepulveret og vaniljesukkeret i melet, og tilsett melet og melken vekselvis i røren. Stryk røren jevnt utover i langpannen.
Visp eggehvitene til marengsen stive. Visp så i sukkeret, litt om gangen, til en stiv masse. Stryk massen på toppen av kakerøren, og dryss grovhakkede mandler over.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20-25 minutter 175 ºC.
Krem: Pisk kremfløte med sukker og
vaniljesukker, bland inn vaniljekremen. Avkjøl kaken litt i formen, og trekk den så på papiret over på rist. Del kaken i to like store deler. Legg kremen på den ene delen, og legg den andre delen av kaken over. Kremen kan også serveres ved siden av kaken. Kvæfjordkake kan dypfryses, både med og uten fyll.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar