torsdag 26. juni 2014

Fletteloff


50 gr. gjær
75 gr. smør
5 dl. melk
1 ts. salt
ca. 750 gr. hvetemel
Egg til pensling og evt. valmuefrø til pynt

Med fersk gjær.....
Smuldre gjær i bakebollen og tilsett lunket melk og smør.
Tilsett salt og hvetemel og kjør i mikser til deigen slipper bollen.

Med tørrgjær.....
Lunket melk og smør tilsettes alt det tørre og kjøres i mikser til deigen slipper bollen.

Heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse. Deles i 6 og rulles til pølser. Flett til 2 loffer. Sett flettene på et lunt sted til etterheving, pensle med pisket egg og strø evt med valmuefrø.
Stekes ved 210 grader i 20 - 25 min. legg de ferdigstekte flettene på en rist til avkjøling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar