tirsdag 18. februar 2020

Mammas nydelige Stifado m/ gresk salat

1200 g kalvestek 3 fed finhakket hvitløk 3 stk grovhakket løk Noen små hele sjalottløk 3 ss olje til steking 6 ss tomatpuré 3 dl rødvin 1 1⁄2 boks hakkede tomater 3 stk laurbærblad 1 1⁄2 stk kanelstang 3 stk nellik 1 ts salt 1/2 ts grovmalt pepper 2 ts tagatesse Salat: Tomat i skiver/biter Oliven Fetaost i terninger Rødløk i skiver Paprika i skiver
Skjær kjøtt i terninger. Brun kjøttet med hvitløk og løk i olje i en stor gryte. Tilsett tomatpurè og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 ½++ time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og tagatesse. Legg salaten på serveringsfat. Drypp over olivenolje rett før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar