Mammas nydelige Stifado m/ gresk salat
1200 g kalvestek
3 fed finhakket hvitløk
3 stk grovhakket løk
Noen små hele sjalottløk
3 ss olje til steking
6 ss tomatpuré
3 dl rødvin
1 1⁄2 boks hakkede tomater
3 stk laurbærblad
1 1⁄2 stk kanelstang
3 stk nellik
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2 ts tagatesse
Salat:
Tomat i skiver/biter
Oliven
Fetaost i terninger
Rødløk i skiver
Paprika i skiver
Skjær kjøtt i terninger. Brun kjøttet med hvitløk og løk i olje i en stor gryte. Tilsett tomatpurè og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 ½++ time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og tagatesse. Legg salaten på serveringsfat. Drypp over olivenolje rett før servering.
Skjær kjøtt i terninger. Brun kjøttet med hvitløk og løk i olje i en stor gryte. Tilsett tomatpurè og stek i et par minutter. Ha i rødvin, hermetisk tomat og hele krydder. La det trekke under lokk i 1 ½++ time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og tagatesse. Legg salaten på serveringsfat. Drypp over olivenolje rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar