Pulled Pork m/ bbq, coleslaw, båtpoteter
2.5 kg svinenakke brunes lett i panne og smør inn med krydderblandingen
4 ts sukker
4 ts paprikapulver
2 ts tørket chili
2 ts spisskummin
3 ts salt
1/2 ts cayennepepper
5 fedd hakket hvitløk
Legg i stekepose, hell i 3 dl eplemost. Lukk igjen. stikk hull til damp og legg i Römertopf leirgryte. Inn i kald ovn. Stekes ved 110-120 grader i 7-8 timer. La hvile 30 min før servering. Da lages saus og båtpoteter stekes.
Coleslaw
Riv ca 500 gr hodekål og 3 gulrøtter, bland inn 2 ts salt og la stå en time, skyll godt og vri av vannet. Riv 2 syrlige epler og bland inn.
Blandes med
1 boks creme fraiche
1 majones
2 ts sukker
1 ts salt
3 ts sitrondråper
BBQ saus
Sil kraften og tilsett 1 boks tomater med chili.
Kok opp med
3 ss sukker
2 ts eddik
4 ss Akasie honning
1 ts salt
2 ts sitrondråper
La koke til kjøttet er ferdig hvilt og poteter ferdig
Båtpoteter
Skjær poteter i båter og legg i langpanne
hell over olivenolje, salt og krydder
220 gr ca 20 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar