6 dl melk
200 g smør
200 g sukker
2 egg
1 stor ts kardemomme
50 g gjær
ca 1 kg hvetemel – NB! muligens noe mer, kommer an på melkvalitet.
200 g smør
200 g sukker
2 egg
1 stor ts kardemomme
50 g gjær
ca 1 kg hvetemel – NB! muligens noe mer, kommer an på melkvalitet.
Smuldre gjær og hell over fingervarm melk/smør. Bland godt.
Tilsett 2 egg, kardemomme og sukker.
Hell i hvetemel og kjør 5-10 minutter i kjøkkenmaskin.
Hev til dobbel størrelse 45-60 minutter.
Rull boller etter ønsket størrelse. Trykk litt flate på
bakebrettet. Legg på en toppet ts Piano el hjemmelaget vaniljekrem. Smør med pisket egg
Stekes på 200 grader i ca 12 min. Pynt med melisglasur og kokos
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar