mandag 28. april 2014

Marsipanpuppekake
Bruk fantasien. Denne bakte jeg til en kompis når han ble 24 år. Alt han ønska seg var en puppekake..... 



2 sukkerbrød
2 bokser kremfløte
2 bokser vaniljekrem
Hjemmelaget solbær el kirsbærsyltetøy 

1 kilo marsipan (pals)
Casa konditorfarge
2 bokser Valnøtter
sukkerkolør

page53image10656
Lag 2 sukkerbrød eller kjøp 2 ferdige fra bakeren. Deles i 3. 
Pisk kremfløte og rør inn vaniljekrem.

Bruk en bolle som er helt rund i bunnen. Begynn med å legge et lag sukkerbrød rundt hele bollen, skjær til biter så det blir jevnt. Smør på hjemmelaget solbær- eller kirsebærsyltetøy. Evt Nora hjemmelagede skogsbær. Så hakkede valnøtter og kremen. Fortsett med et lag sukkerbrød..... Fyll lagevis sukkerbrød, syltetøy, nøtter, krem til bollen er full. Avslutt med et lag sukkerbrød.


La stå i kjøleskap ca 10 minutter før du hvelver begge 2 inntil hverandre på et fat. Farg marsipanen som skal ha farge på. Brystvorter: bruk sukkerkolør for å få brun. Klær har jeg brukt Jordbærrød fra Cacas. Jeg liker Pals marsipan fra konditori, da den er utrolig enkel å jobbe med. Bruk hetemel når den blir litt seig, ALDRI melis..... Kjevle ut 2 runde leiver til å bruke på kakene og den fargede til klær.



Vaniljekrem ( NB! til 1 kake, må doble oppskrift til denne)

Melk/fløte 1/2 l
Sukker 100g
Maizena 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
Ha kremen i en form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.


Sukkerbrød ( NB! 1 kake, må lage 2 til denne kaken)
Synes du det er vanskelig å bake sukkerbrød? Da bør du forsøke denne enkle oppskriften hvor halvparten av hvetemelet er byttet ut med potetmel.
Med denne fremgansmåten er du nærmest garantert et godt resultat!

5 romtempererte (viktig at de ikke er for kalde) egg
180 gram sukker
90 gram hvetemel
90 gram potetmel
1,5 ts bakepulver
1 stk 24 cm springform
Smør til å smøre springformen (eventuelt bruk en form med non-stick belegg)

Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tips for godt resultat: Pisk helt til eggedosisen er stiv.
3. Bland potetmel, hvetemel og bakepulver. Sikt inn og rør dette forsiktig inn i eggedosisen.
4. Fordel røren forsiktig i den smurte formen.
5. Stekes midt i ovnen i ca. 30 min. 
PS! Følg godt med første gangen da alle ovner er forskjellige. Tips for å sjekke om sukkerbrødet er ferdig: Stikk en strikkepinn inn i midten av kaka. Dersom det sitter røre igjen på pinnen når du har trukket den ut, trenger kaka mer tid i ovnen.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar