mandag 8. desember 2014

FUDGE..... Dette er garantert verdens beste fudge! 
1,4 kg sukker
250 g smør
6 ss sirup
2,4 dl lettmelk
400 g søt kondensert melk
Frøene fra 2 vaniljestenger
Ha alle ingrediensene utenom vaniljen i en stor gryte. Varm det opp over svak varme til sukkeret løser seg opp.
Skru opp varmen, og kok opp karamellen til den får en fin og gylden farge. Rør kontinuerlig. Karamellen skal nå 120 C på termometeret. Ca 10 min
Ta gryten av komfyren og rør inn vaniljen.
Ha så fudgen over i mikseren, og pisk dette opp til den er helt matt og tykk. Den skal «henge» igjen når vispen går rundt. (går fort)
Hell den over i en liten langpanne dekket med bakepapir.
La den stå til den er helt fast/avkjølt. Skjær den i store terninger. Oppbevares på glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar