mandag 8. desember 2014

Sara Bernard i langpanne

Mandelbunn:
400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem (nam nam, kan dobles):
250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur
(nam nam, kan dobles):
200 g kokesjokolade
2 ss smør
Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. 
Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). 
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. 
Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis 
du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).
Sjokoladekrem
Pisk mykt smør sammen med melis. 
Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.  Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).
Sjokoladetrekk
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. 
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. 
Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. 
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Oppbevares kjølig eller i fryser

© Laila Helene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar