fredag 7. mars 2014

Andebryst 
med hasselbakkpoteter, appelsinsaus, honningglaserte grønnsaker

Oppskriften ser lang ut, men alt var klart på 1 time, inkl 40 min i ovnen Veldig enkelt Og supergodt























Begynn med potetene. Når du lager hasselbackpoteter, skal disse skjæres på en spesiell måte.
Legg poteten på et skjærebrett, begynn ytterst og skjer litt over halveis igjennom poteten.
Ikke skjær helt igjennom. Legg potetene i en ildfast form med litt olje. Dryss over maldonsalt og
pepper og legg på en liten klatt smør. Stek potetene på 225 grader til de er krispi 
(fra 30 - 60 min. avhengig av størrelse).

Fjern skallet på appelsinen. Pass på at du får bort alt det hvite. Når du har tatt vekk alt skallet, skal du 

filetere appelsinen. Dette gjøres ved å skjære ut båter mellom de hvite "veggene" med en skarp kniv.

Til sausen brukte jeg kyllingkraft fra jacobs utvalgte og appelsinjuice. Sausen er delt i to deler:

Først målte jeg opp 2 dl appelsinjuice, 1 boks kyllingkraft og 2 ss hvit balsamicoeddik. 

Jeg har dette i en kjele sammen med hakket sjalottløk.

Denne kraften skal koke opp.

Jeg hadde 30 gram sukker i en annen kjele.

Varm opp sukkeret, men pass på at det ikke brenner seg! Når det er nesten smeltet, silte jeg kraften 

fra den andre kjelen over i den varme sukkerblandingen og rører hele tiden. Dette skal koke på svak
varme mens du forbereder resten av maten. Noen minutter før servering skal du smake til sausen 
med enten mer appelsinsaus eller mer hvit balsamicoeddik. Jeg hadde i litt fløte

Fettet på andebrystet skal rutes opp før den stekes. Andebrystet skal steke først 2 - 3 minutter på 

fettsiden, deretter ca 5 minutter på den andre siden. Tilslutt er det smart å ha det i ovnen i en egen liten
ildfastform ved siden av potetene noen minutter for å få det perfekt stekt. And kan være lyserosa eller
gjennomstekt, men ikke rødt.

Rens rosenkålen og del de i to. Stek dem i en panne. Når du har fått litt stekeskorpe, tilsetter du ca 2 ss

honning og lar dette surre en kort stund. Tilsett valnøttene rett før servering. Husk å smake til sausen på
dette tidspunktet!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar